Sanal para birimleri, tüm dünyada önemli sayıda insana ulaştı ve insanların daha bağımsız ve daha özgür olmalarına yardım edebildiler; İnsanlar dijital para birimleriyle, fonlarının gerçek sahipleri olabiliyorlar. Ancak Rusya, İran ve Venezüella dahil olmak üzere bazı ülkeler, ABD’nin yaptırımlarını önlemek ve daha da önemlisi Dolar bağımlılığını azaltmak için kendi kripto para birimlerini geliştiriyorlar.
Rusya, ulusal kripto para birimi olan CryptoRuble‘nin oluşturulmasını öneren ilk ülkelerden biri olmuştur. Uluslararası ödemelerin hızlandırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve ABD’nin olası yaptırımlardan kaçınmak için CryproRuble’nin dijital bir para birimi olarak çalışması bekleniyor.
Aynı şey, dünyanın dört bir yanından önemli bir ilgi toplayan Venezüella’nın kripto parası Petro‘da da oldu. Ulusal bir para birimi için yapılan ilk ICO’lardan birine fon aktarmak isteyen binlerce yatırımcı vardı.
Ve şimdi ABD ile nükleer planı hakkında tartışan İran, kendi kripto parasını geliştirmeye hazır olabilir.
Fakat bütün bu ülkelerin ortak yönleri neler? Neden hepsi kripto para birimlerine bu kadar takıntılı? Bunun arkasında ekonomik bir sebep var mı? Tabiki de var.
Kendi tokenlarını yaratmalarının altında yatan birkaç sebep var. Ancak diğer ülkelerin (Estonya, Birleşik Krallık veya Kanada gibi) ulusal sanal para birimleriyle ilgili niyetleri açıkça farklı.
Başlangıçta bahsedilen üç ülkenin ortak bir yanı var. Hepsi Amerika Birleşik Devletleri ve Batı ülkelerine karşı farklı saflarda yer alıyorlar. Rusya, ABD’yi ve NATO ülkelerini istilacı olmakla suçluyor. İran çok tartışmalı bir nükleer anlaşma müzakere ediyor ve Venezüella da 1980’lerde uygulanan radikal politikalar ile dünyadaki en fakir ülkelerinden biri haline geldi.
Bu üç ülkenin hepsi de batı ülkeleri tarafından ambargoya maruz kaldılar. Önemli liderlerden ve iş adamlarından alınan fonlar bloke edildi ve politik liderler de başka ülkelerde karşılanmadı.
Ulusal Kripto para birimleri, bu mali yaptırımları önlemek ve dolara olan bağımlılığı azaltmak için en kolay ve en yenilikçi yollardan birisi. Venezüella, İran, Rusya ve diğer ulusların dolara bağımlı olmayan bir kripto parayla mal ve hizmet alışverişi yaptığını hayal edin. Diğer ülkeler tarafından uygulanan yaptırımlardan rahatça kaçınabilirler.
Venezüella’nın Başkanı Nicolás Maduro, Petro’yu piyasaya sürerken şunları söyledi:
“Venezuela kendi kripto para birimini yarattı. “Petro” olarak adlandırılacak […] Bu, ülkenin sosyal ve ekonomik gelişmesine izin vermek için yeni uluslararası finansman yollarına yönelmemize izin verecek. ”
Kripto para birimleri bireylerin devletlerden ve hükümetlerden bağımsız olmalarına yardımcı olduğu için, diğer ülkelerin de yaptırımlardan kaçınmasına, piyasada finanse edilmesine ve ticari faaliyetlerini dünyanın her yerinden diğer ülkelerle paylaşmasına yardımcı oluyor. Gün geçtikçe benimsenen kripto paralar sizce gelecekte tüm dünyada kullanılacak mıdır?
İran ve Rusya, ABD Yaptırımları Karşısında Kripto Para Kullanabilir isimli makale ilk olarak CoinAdam sitesinde yayınlanmıştır.
İran ve Rusya, ABD Yaptırımları Karşısında Kripto Para Kullanabilir - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Bitcoin yön belirleme açısından kritik bir seviyede 03 Aralık 2021
On milyonlarca dolarlık Bitcoin sattı… 03 Aralık 2021
Ethereum için kritik direnç noktası 140 dolar seviyesinde 03 Aralık 2021
Tezos, 2019’da on milyonlarca dolarlık Bitcoin sattı 03 Aralık 2021
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Kripto Para
Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır