Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Araştırma: Tatil Dönemleri, Kripto Para Hack Saldırıları İçin İdeal

Ana Sayfa » GÜNCEL » Araştırma: Tatil Dönemleri, Kripto Para Hack Saldırıları İçin İdeal
Araştırma: Tatil Dönemleri, Kripto Para Hack Saldırıları İçin İdeal



Bir siber güvenlik firmasının yaptırdığı araştırma, bireysel kripto para cüzdanı hack saldırılarının arkasında zamanlamaya ilişkin önemli detaylar ortaya koydu.

Arizona merkezli bir siber güvenlik firması olan Silent Sector Cybersecurity, araştırmasının sonucunda, kripto para hack saldırılarının en fazla olarak tatil dönemlerinde gerçekleştiğini ifade etti. Araştırmacılar, kripto para yatırımcılarının ailesi ve dostlarıyla vakit geçirdiği dönemlerde, hackerların bunu fırsat bilip hack saldırıları düzenlediğini belirtirken, yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

”Şu dönemde saldırıların sıklığında büyük bir artış yaşandığını görmek mümkün. Siber suçlular, genelde birkaç temel tekniği kullanarak bu hesapları ele geçiriyor. Ancak bu noktada artık farklı yöntemler denendiğini de görmek mümkün. Siber suçluların yaptıkları şeyin zamanlaması ise enteresan. Kripto para sektöründe yaşanan bireysel ya da kurumsal hack saldırıları ya da ataklarını izlediğimizde, tatil sezonlarının bu noktada ön plana çıktığını görmek mümkün.”

Silent Sector firmasının Zach Fuller, bu noktada kullanıcılardan bugünlerde daha dikkatli olmalarını istedi. Başarılı yönetici, tatil günlerinde açık unutulan mail hesapları ya da kripto para cüzdanlarının bir saldırıya adeta davetiye çıkardığını ifade ederken, bu noktada dikkatli olmaları gerektiğini ifade ediyor.

Şifre oluştururken en az 12 adet karakter koyulması gerektiğini ifade eden Fuller, aynı zamanda kripto para piyasalarında tartışma yaratan Google (NASDAQ:GOOGL) Authenticator ya da Authy gibi platformların da kullanılması gerektiğinin de altını kalın harflerle çiziyor.

Araştırma: Tatil Dönemleri, Kripto Para Hack Saldırıları İçin İdeal isimli makale Nihat Emre KOCAASLAN tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Araştırma: Tatil Dönemleri, Kripto Para Hack Saldırıları İçin İdeal - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

IMF’den çok önemli Bitcoin ve altcoin raporu Sanayi Bakanlığı’ndan Blockchain Hamlesi! 1 Milyon Dolarlık Bitcoin Opsiyon Pozisyonu, 28 Aralık Tarihinde Kapanıyor Popüler Bitcoin analisti: “Altcoin festivali çok yakında!” Binance’in Yaptığı Hard Fork Destek Haberi Sonrası, Bitcoin Cash Yüzde 7’den Fazla Arttı Detaylı Analiz: Bitcoin 2017 Yılında Kurumsal Yatırımcılar Olmadan 20.000 Doları Buldu, 2019’da Bizi Ne Bekliyor?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır