Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Kripto Para Piyasası Düşüyor, Arjantin ve Venezuela’da Ticaret Artıyor

Ana Sayfa » GÜNCEL » Kripto Para Piyasası Düşüyor, Arjantin ve Venezuela’da Ticaret Artıyor
Kripto Para Piyasası Düşüyor, Arjantin ve Venezuela’da Ticaret Artıyor

2/2


2/2


Localbitcoins verilerine göre Arjantin ve Venezuela gibi ülkelerdeki yatırımcılar, kripto para piyasasında yaşanan düşüşü bir fırsat olarak görüyorlar.

Bu ülkelerdeki vatandaşlar kripto para piyasasında çok daha aktif bir rol almaya başladılar.

Latin Amerika’daki bu iki ülkenin vatandaşları, kripto para piyasası düşüş yaşarken daha fazla yatırım yapmaya başladılar.

Düşüşü Fırsata Çevirmek

Localbitcoins verilerine bir göz atıldığı zaman Venezuela’daki vatandaşların çok daha yoğun bir şekilde Bitcoin ticareti yapmaya başladıklarını görmek mümkün.

Venezuela’daki kripto para ticaretinin hacmi Nisan-Kasım 2018 tarihleri arasında oldukça ciddi bir artış gösterdi. Bu tarihler arasında 17 milyondan 3 milyara yükselen hacim, Aralık ayının ikinci haftasında ise adeta uçuşa geçti.


Kaynak: Bitcoinist
Arjantin’deki durumun da Venezuela’dan pek farklı olduğunu söyleyemiyoruz.

Arjantin’deki vatandaşlar, ülke ekonomisi zor dönemlerden geçerek kripto paralara geçiş yapmaya başladılar.

Bu yıl içerisinde dolara karşı yüzde 50 civarında değer kaybeden Arjantin Pesosu, ülkedeki vatandaşlar için büyük bir sorun haline geldi. Arjantin’in içinde bulunduğu bu durum, vatandaşları pek çok şeyden alıkoyuyor.

Latin Amerika’nın en büyük kripto para şirketlerinden Atlas Quantum’un CEO’su olan Rodrigo Marques, bu ülkelerdeki durum hakkında şu yorumu yapıyor:

“Latin Amerika’daki özellikle Arjantin ve Venezuela gibi ülkelere bir göz atın. Buradaki insanlar ülkeden para çıkaramıyorlar ve ellerindeki parayı korumak için Bitcoin’e geçiş yapıyorlar. Buradaki tek mesele Bitcoin’in daha hızlı ve daha istikrarlı olması değil. Mesele; insanların Bitcoin sayesinde paralarını koruyabiliyor olmaları.”

Kripto Para Piyasası Düşüyor, Arjantin ve Venezuela’da Ticaret Artıyor isimli makale Ömer SAKMAR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Kripto Para Piyasası Düşüyor, Arjantin ve Venezuela’da Ticaret Artıyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Litecoin kurucusu: “Bitcoin adreslerinin kara listeye alınması çok önemli değil.” 2015’ten Beri Çözülmeyi Bekleyen 1 Milyon Dolarlık Bitcoin Bulmacası Opera Cüzdanı Kullanıcıları Artık CryptoKitties ve Diğer Koleksiyon Ürünlerini Gönderebilecekler Yeni Araştırma: Blockchain Sektörüne Olan İlgi, Kripto Paraların Fiyatı İle Doğru Orantılı Cosmos: Blockchain global ekonomiyi ele geçirecek! Fidelity’nin Kripto Para Dünyasına Girişi Neden Bu Kadar Önemli?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır