Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2020 Bitcoin Halving’in Arkasındaki Büyü, Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkileyecek?

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2020 Bitcoin Halving’in Arkasındaki Büyü, Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkileyecek?
2020 Bitcoin Halving’in Arkasındaki Büyü, Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkileyecek?

© Reuters.  © Reuters.

Bitcoin yarılanması (halving olayı), hala 471 gün uzakta olmasına rağmen, son zamanlarda sektörde önemli bir gündem konusu oldu. Bu kilometre taşı, sınırlı tedarik azaldıkça toplam blok ödülü azaltacağından madenciler arasında endişe verici. Ancak yayınlanan son makalelere göre bu olay, Bitcoin’in kendisinin de gelişeceğini gösteriyor. Halving olayından sonra uzmanlara göre, Bitcoin az enflasyonist olacak ve kripto paranın değeri artacak.

Halvingle birlikte Bitcoin’e ne olacak?
Https://www.bitcoinblockhalf.com/ sitesindeki bir sayaca göre, Bitcoin halving olayı 2020 yılının 24 Mayıs’ında gerçekleşecek ve buna göre halving’e 471 gün kaldı. Dolaşımdaki orijinal 17,5 milyon Bitcoin’in %83’ünden fazlası çıkarıldı ve her 210.000 bloğun kazınmasından sonra algoritma blok ödülleri otomatik olarak yarıya indirdi. Halen, blok ödülü 12,5 BTC’de duruyor ve halving ile 6,25 BTC’ye düşürülecek.

Şimdi günlük 1.800 Bitcoin oluşturuluyor ve enflasyon oranı %3,82. Halving günlük Bitcoin üretiminin 900’e düşmesine neden olacak ve dolayısıyla enflasyon %1,8’e düşecek. Federal Reserve, enflasyonda %2’yi hedefledi ancak bu miktarın altına düşmek (Bitcoin’ın yapacağı gibi) ABD ekonomisini daha az enflasyonlu hale getirir.

Bitcoin “hard para” olarak etiketlendi
Düşük enflasyon oranı ile uzmanlar, insanların harcama ihtimalinin daha düşük olacağına inanıyor. Birçok web sitesi enflasyon oranını son 100 yıla göre ABD ekonomisiyle karşılaştırdı. Çalışma İstatistikleri Bürosu, doların değerinin düştüğünü ve 2019’da fiyatların 1860’tan bu yana %2.900 arttığını söylüyor.

Bitcoin “hard (zor) para” olarak etiketlendi, çünkü deflasyonist para politikası konusunda altına benzer. Altın aynı zamanda emtia olarak düşük enflasyon oranına sahip ve 7 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olan dünya için rezerv bir varlık haline geldi.

Bitcoin, halving olayı ile ATH’yi aşabilir
Bitcoin halving olayını, bir boğa koşusunun katalizörü olarak gören çok sayıda analist var. Yatırımcılar halving yaklaştıkça, daha fazla Bitcoin biriktirmeye başlayabilir. En son halving etkinliği 2016 yılında gerçekleşti, bu da BTC’nin ilk defa 1.000 ABD doları değerini geçmesiyle yükseliş yılı oldu ve o zamandan beri fiyat bu dönüm noktasının altına düşmedi.

Belki de aynı şey bir sonraki boğa koşusu için geçerli olacak. Ancak sektör Bitcoin’in 1000 doların üzerine çıktığı zamandan bu yana oldukça uzun bir yol kat etti. Bazı analistlere göre Bitoin, halving olayı ile tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) aşabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook (NASDAQ:FB) sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

The post 2020 Bitcoin Halving’in Arkasındaki Büyü, Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkileyecek? appeared first on Kriptokoin.com.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2020 Bitcoin Halving’in Arkasındaki Büyü, Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkileyecek? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ripple CEO’su: SWIFT İşlemlerinin Yüzde 6’sı İnsan Müdahalesi Gerektiriyor Samsung Pay’e Kripto Paralar Eklenebilir! Peter Brandt’in Bitcoin fiyatı için kötü haberleri var Kayıpların Sürmesiyle Bitcoin 7.000$ Seviyesinin Altına Düştü Kripto Paralar Düşüşte; Bitcoin 11 bin dolardan geriledi Bitcoin Gold konsolidasyon olası: BTG son bir ayda en çok kazanan kripto oldu

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır