Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2019 Yılı İtibariyle Dünyada En Fazla Kripto Para Kullanan Ülke Türkiye

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2019 Yılı İtibariyle Dünyada En Fazla Kripto Para Kullanan Ülke Türkiye
2019 Yılı İtibariyle Dünyada En Fazla Kripto Para Kullanan Ülke Türkiye

© Reuters.  © Reuters.

Kripto para kullanımı denildiğinde akla genellikle Güney Kore, Japonya veya ABD gelir, ancak Statista’nın son araştırmasına göre durum sanıldığı gibi değil.

Türkiye Kripto Para Kullanımında Lider ÜlkeEn yeni Statista Global tüketici anketine göre, 2019 yılı itibariyle dünyada en fazla kripto para kullanan ülke Türkiye. Türkiye’yi ise Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Güney Afrika gibi ülkeler takip ediyor. ABD ilk 10 ülke arasında yer almazken, Çin sekizinci sırada yer alıyor.

Statista’nın araştırmasına göre, Türkiye nüfusunun yüzde 20’si kripto para kullanıyor. 2019 itibariyle kripto para kullanımında liderlik koltuğuna Türkiye’nin oturmasının altındaki temel faktörün ise ülkedeki ekonomik sorunlar olduğu belirtiliyor.

İlginçtir ki Türkiye, Google (NASDAQ:GOOGL) Trends verilerine göre Google’da Bitcoin’i aratan ülkeler listesinde üst sıralarda yer almıyor. Buna karşın söz konusu kripto para kullanımı olduğunda en üst sırada yer alıyor. Bu, Türkiye’deki yatırımcıların diğer ülkelerdeki yatırımcılara kıyasla daha bilinçli olduğu, kripto paranın ne olduğu ve nasıl satın alınabileceklerini tam olarak bildikleri anlamına geliyor olabilir.

Haber İçeriği: 2019 Yılı İtibariyle Dünyada En Fazla Kripto Para Kullanan Ülke Türkiye

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2019 Yılı İtibariyle Dünyada En Fazla Kripto Para Kullanan Ülke Türkiye - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin 5% artışla 5.524,0 seviyesinin üzerine çıktı AVA Labs Ceo’su Emin Gün Sirer Yakında Piyasaya Sürülecek Platformunu Anlattı Coinmarketcap’de Yeni Rekor! Veriler İnanılmaz! Çin’deki Okulun Elektriğini Kullanarak Kripto Para Madenciliği Yapan Öğretmenler Yakalandı Bitcoin Piyasa Hakimiyeti, Ayı Piyasasına Rağmen Yükselişte Venezuela % 10.000.000 Enflasyonla Yeni Bitcoin Rekoru Kırdı

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır