Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2019 Kripto ekonomisi – Bizleri bekleyen muhtemel 5 senaryo

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2019 Kripto ekonomisi – Bizleri bekleyen muhtemel 5 senaryo
2019 Kripto ekonomisi – Bizleri bekleyen muhtemel 5 senaryo

© Reuters.  © Reuters.

2019 kripto ekonomisi son günlerde tüm kripto piyasasının hakkında en çok konuşup tahminlerde bulunduğu bir konu oldu. Bu konuda yaşanabilecek 5 senaryoyu sizler için derledik.

2019 kripto ekonomisi muhtemel senaryolar2019 kripto ekonomisi nasıl olacak? 2017 gibi zirve bir yıldan sonra 2018’in hiç beklenmedik bir şekilde kötü geçmesi, tüm dikkatleri 2019’a yöneltti. Acaba 2019’da bizi ne gibi gelişmeler bekliyor?

Kripto ortamında riskten kaçma yaklaşımları devam edebilirDünya da yaşanmakta olan bir ekonomik kriz var. Özellikle Amerika o meşhur Büyük Buhrandan bu yana en kötü yılsonu performansını gösteriyor. Dow ve Nasdaq geçtiğimiz hafta son on yılın en berbat haftasını yaşadılar. FED tarafından yapılan bir uyarının ardından borsalarda elden çıkarmalar yaşandı. FED uyarısında ticari gerilimlerin, jeopolitik belirsizliklerin ve diğer olumsuz gelişmelerin yatırımcıların risk almasını engelleyebileceğinden söz ediyordu. Bu durumda piyasalarda beklenmedik şoklar olursa kripto ekonomi de mutlaka etkilenecektir. Eğer piyasalardaki olumsuz hava devam ederse kripto piyasasının da atağa geçip yükselmesi biraz zor görünüyor.

Bakkt desteği?Bakkt 2018 biterken hakkında en çok konuşulan kurumların başında geldi. New York borsasının sahiplerine ait Intercontinental Exchange Inc. (ICE (NYSE:ICE)) bir yan kuruluşu olan Bakkt ile kripto piyasasına girme hazırlıkları yapıyor. Ancak çok büyük beklentilerin olduğu bu girişim iki defa ertelendi. İlk olarak Kasımda başlayacaktı. Sonra Aralık 12’ye ertelendi ve şimdi de 2019 Ocak 24 olarak son tarih belirlendi. Bakalım Bitcoin vadeliler ne zaman piyasada olacak.

Bitcoin vadeliler için yeşil ışık anlamına gelen Amerika Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Bakkt’ın son proje lansman tarihinin onayı ile ilgili gerekli düzenlemeleri henüz yayınlamaması yaklaşan 2019 da takip edeceğimiz bir başka konu olacak.

Amerika Kripto ile ilgili taslağı kanunlaştıracak mı?Amerikan senatosundan iki kongre üyesi kriptolar ile ilgili bir taslak hazırladılar. The Token Taxonomy Act adıyla hazırlanan taslak eğer geçerse, bu durum hem Amerika kripto kullanıcıları için hemde kripto piyasası için dönüm noktası olacak. Yasanın içeriğinde tokenler tek ve benzersiz bir varlık sınıfı olarak tanımlanıyor. Bu tanımla kriptolar hisse senetleri ile ilgili yasadan muaf tutulmuş oluyor. Ancak kripto piyasası ile ilgili beklenen sadece bu tasarı değil. Kripto kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıracak iki tasarı daha kongrede beklemekte.

Büyük piyasa hacmi olan koinlerin teknik gelişimiKripto para piyasası her ne kadar kötü bir 2018 geçirmiş olsa da büyük koinlerde gelişmeler devam etti. Bitcoin mesela en ilginç teknik adımı Lightning Network ile yaptı. Henüz daha olgunlaşmadı ama epeyce gelişme kaydetti. Bir diğeri Ethereumu’un Serenity’si. Ethereum topluluğunun Ethereum 2,0 ile Serenity gelişmeleri gelecek aylarda takip edilecek gelişmelerden olacak. XRP ve Tron ile ilgili gelişmeleri de göz önüne alırsak, zirvedeki koinler piyasaya aldırmadan ilerlemeye devam ediyor.

Kriptoların kapsama alanı genişliyorÖdeme şirketi Square (NYSE:SQ) Cash uygulaması ile Bitcoin’in satın alma fonksiyonlarını genişletti. Bu hareket kripto ekosisteminin en çok kabul gören adımlarından oldu. 2019 yılında Square’in Bitcoin ile ilgili kapsama alanının nereye kadar gideceğini görmek ilginç olacak. CEO Jack Dorsey’in geçtiğimiz Mart ayında Bitcoin’in çok yakın zamanda tek geçerli para birimi olacağı yönündeki iddialarını unutmayalım.

Silikon vadisi ile ilgili gelişmelere gelince Facebook (NASDAQ:FB) bir stabil coin çalışması içinde. Proje henüz başlangıç aşamasında ama gelişmeler 2019 a damga vuracak gibi.

Ve son olarak Fidelity yakın zamanda bu piyasaya gireceğini duyurmuştu. Bu Varlık Koruma platformu 2019 yılında kurumsal yatırımcılara yol açabilir mi?

Evet 2019 yılında özellikle takip edeceğimiz konular bunlar. 2019 yılı ilginç gelişmelere sahne olacak gibi görünüyor.

Kripto para 2019: Hayaller ve gerçekler

Bitcoin ticaretinin en büyük açmazı

Kripto para ticaretinde başarılı olmak için önemli stratejiler

piyasalara rağmen kripto para girişimleri hala karlı

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2019 Kripto ekonomisi – Bizleri bekleyen muhtemel 5 senaryo - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Banka Resmen Duyurdu: Ripple (XRP) 80 Ülkede Ödeme Aracı Olacak Forbes yazarı: Bitcoin, bu ay Globalcoin ile 10,000 doları aşabilir Crypto For Venezuela’dan Açıklama: 260 Dolar Aldık Ve Bağış Yaptık Vitalik Buterin 2017 Yılı Boğa Döneminde Devasa Ethereum Satışı Gerçekleştirmiş! Ripple 1 milyon XRP’nin kilidini açtı! XRP fiyatı ne durumda? Bitcoin’in Gerileyişinde Ana Faktör Bu Borsadaki Satışlar mı?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır