Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2019 da hangi kripto paralara yatırım yapılmalı, Ripple banko

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2019 da hangi kripto paralara yatırım yapılmalı, Ripple banko
2019 da hangi kripto paralara yatırım yapılmalı, Ripple banko

© Reuters.  © Reuters.

2019 da hangi kripto paraya yatırım yapmak mantıklı? Kripto piyasasında 1500’ün üzerinde kripto para olduğu biliniyor. Bu dijital paraların bir çoğunun piyasadan silineceği iddia ediliyor. Volatilitenin ve belirsizliğin yüksek olduğu böyle bir piyasada hangi dijital paralara yatırım yapmak uygun olur?

2019 da hangi kripto paraya yatırım yapmak mantıklı? 2018 yılının Bitcoin ve Altcoinler için ne kadar zor geçtiğini düşünürsek, birçok insanın piyasanın geleceği konusunda umutsuzluğa kapılması doğal. 2019’da piyasanın yeniden ivme kazanması beklense de şüphesiz birçok varlık için ciddi kayıplar da olacaktır. Gerçek şu ki; bir ekosistem inşa etmek yerine hype üzerinde gelişen projeler piyasadan silinip yok olmaya mahkumdur. O zaman 2019 da hangi kripto paraya yatırım yapmak gerekir?

(bknz:Bitcoin Kasım ayı raporu: Yüzde 36’lık yıkım)

2018 yılı Kripto para dünyasında bazı önemli değişikliklere sahne oldu. Belki de 2018’in en büyük gelişmesi, XRP’nin piyasa değeri bakımından Ethereum‘un 2.’lik koltuğunu elinden almasıydı. XRP’nin bu başarısı uzun süren ayı piyasasının etkisi ile gerçekleşse de XRP yerini sağlama almış gibi görünüyor.

(bknz: CoinMarketCap Ripple’a karşı manipülasyon mu yapıyor?)

Ripple’in XRP‘si, Bitcoin ve diğer Altcoin’lerden farklı olarak, gerçek bir kripto para birimi değildir. Finansal sektörde yaygın olarak kullanılabilen dijital bir varlıktır. Her şeyden önce, bankalar yeniliğe, gelişmeye ve şeffaflığa ihtiyaç duyarlar. Bankalar’ın aradığı özellikleri en fazla taşıyan dijital para şüphesiz XRP’dir. Bu yüzden 2019 da hangi kripto paraya yatırım yapmak gerekir sorusunun cevabı olarak ilk akla gelen XRP’dir.

Ripple’ın sınır ötesi işlemler için birçok bankayla ve şirketle ortaklığa imza atması da 2019’da kurumsal yatırımcıları XRP’ye daha fazla yaklaştırabilir. Bu nedenle, XRP’nin parlak bir geleceğe sahip olduğu düşünülüyor.

(bknz: CNBC: 2011de 1000 dolarlık Bitcoin yatırımı sizi milyoner yapardı)

2019 da hangi kripto projeleri gelecek vadediyor?Banka’ların Bitcoin ya da Etereum ile işbirliği yapması şu aşamada çok kolay görünmüyor. Tabi bu durum, Bitcoin veya Ethereum’un önümüzdeki yıllarda ne gibi projelere imza atacağına bağlıdır.

Neyse ki, önümüzdeki yıl için bazı ilgi çekici projeler mevcut. Bitcoin, proje ölçeğini sınır ötesine taşımak ve hızlı ve ucuz işlemleri tanıtmak için tasarlanan Lightning Network’ü alacak. Ayrıca, Nasdaq ve Bakkt’ın Bitcoin vadeli işlemlerine başlaması Bitcoin için dönüm noktası olabilir.

Öte yandan, Ethereum, büyük ölçekleme güncellemesi, projenin rekabet etme gücünü artıracaktır.

(bknz: Çin en iyi teknolojiye sahip kripto para listesini yayınladı. 6 kripto paranın sırası değişti)

En göze çarpan Altcoinler:Herkes 2019 da hangi kripto paralar popülerliğini korumaya devam edecek merak ediyor. Popülerliğini koruma ihtimali yüksek olan birkaç paradan bahsedelim:

Gizlilik özelliği ile ön planda olan Monero, Bulletproof ile büyük bir yükselişe geçti. Venezuela’da Dash ve Nano’ya yönelik ilgi oldukça artmış durumda. Litecoin ve Dogecoin ise popüler Altcoinler arasında kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

(bknz:Antony Pompliano: 10 yıllık yatırım düşünenler Bitcoin alsın!)

Stellar’ın Lumens’i, en göze çarpan ve umut vadeden projeler arasında yer alıyor. İlk doğum gününü kutlayan Bitcoin Cash ise, hard forkunun ardından ortaya çıkan hash savaşları yüzünden çok fazla güç kaybetti. Bitcoin SV ise hala kendini kanıtlama çabası içerisinde.

Tron ve EOS projeleriyle piyasada yerini sağlamlaştırıyor fakat borsa tokenleri ve stablecoinler dışında kalan diğer Altcoin projelerin % 90’ının geleceği şu anda hala belirsizdir. Bu paralar, piyasada kalmak için son derece çetin bir mücadele vermek zorunda kalabilir.

Kaynak: Nulltx

Ayrıca bknz:

2019 Kripto paraların coştuğu yıl olacak, işte sebebi!

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2019 da hangi kripto paralara yatırım yapılmalı, Ripple banko - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin Yılbaşında ne olur ? Forbes tahmini 5 Ay Kritik Direnç Seviyesinde Tutunan Bitcoinde (BTC) Yay Geriliyor Kanada Innisfil’deki Emlak Vergileri Bitcoin ile Ödenebilecek Mt. Gox mağdurlarına Bitcoin başına 900 dolarlık teklif 2018’de Bitcoin, Ethereum ve XRP’den İyi Performans Sergileyen Altcoinler Coinbase COO’su: İtibari Paraların En Büyük Sıkıntısı Etraflarında Kurulan Sistem

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır