Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2018 Yılında Bitcoin Madencileri Macaristan Kadar Elektrik Tüketti!

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2018 Yılında Bitcoin Madencileri Macaristan Kadar Elektrik Tüketti!
2018 Yılında Bitcoin Madencileri Macaristan Kadar Elektrik Tüketti!

© Reuters.  © Reuters.

Blockchain araştırmacısı Alex de Vries’e göre, Bitcoin madencileri, 2018’de Macaristan veya İsviçre kadar elektrik tükettiler.

Hollanda’daki PricewaterhouseCoopers (PwC) şubesindeki araştırmacı, yıl boyunca Bitcoin’in küresel enerji tüketimini inceledi. Mevcut hidroelektrik projelerinin kripto para birimindeki madencilik işlemlerini sürdürmede yeterli olmadığını, Bitcoin ağının 62,3 TWh güç talep ettiğini de sözlerine ekledi. Bu elektrik gücünü Macaristan veya İsviçre’nin yıllık toplam elektrik tüketimine eşit.

Bankalardan Daha Fazlası
Vries’in açıklaması Bitcoin’in çevre karşıtı olup olmadığıyla ilgili yıllarca süren tartışmaları takip ediyor. Bitcoin’in çevre dostu olmadığını düşünenler merkeziyetsiz finansal ağının küresel ısınmaya katkıda bulunduğunu söyleyerek eleştiriyorlar. Bitcoin ağı varlığını sürdürmek için doğrudan elektriğe ihtiyaç duyuyor.

Madencilik makineleri ağdaki problemleri çözüyor ve bunun sonunda ağ üzerindeki Bitcoin işlemleri onaylanmış oluyor. Sonuç olarak, tüm madencilik işlemi ısı üretiyor ve ayrıca fosil enerji santralleri tarafından sağlanan enerji talebini artıyor.

Öte yandan, Bitcoin destekçileri bankaların büyük bir karbon ayak izi ile daha fazla enerji tükettiğini savunuyorlar. Bankalar, bulundukları yere bağlı yerel ofisler ve sunucular ile güç tüketiyorlar ve para transferlerinde yakıt bakımından verimsizli zırhlı araçlar kullanıyorlar.

Ancak De Vries, Bitcoin’i çevresel faktörlerden doları eleştirenleri destekliyor. Blockchain araştırmacısı, Bitcoin madencilerinin bankacılık endüstrisi tarafından işlenen işlemlerin azami karbon ayak izinden 12.000 kat daha fazla kaynak tükettiğini söylüyor. Ayrıca, Bitcoin destekçilerinin yavaş yavaş yenilenebilir enerjiye geçmeye başladığını söyleyen Vries, bu geçişin sorunu çözemediğini kaydediyor.

Bitcoin Asla Çevre Dostu Olamaz
De Vries, Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin fosilden yenilenebilir enerjiye geçse bile sürekli enerji talep edeceğini söyledi. Araştırmacı, Çin’in Sichuan eyaletindeki hidroelektrik santrallerinin yağmurların yoğun olduğu dönemde üç kat daha fazla elektrik ürettiğini belirtti. Yine de bu tesisler, kripto para madencilerinin talebini karşılamak için kömür bazlı enerji kullanmak zorunda kaldılar.

De Vries, bu bulgulara dayanarak şu anda Bitcoin madenciliğinde kullanılan yenilenebilir enerji yeşil enerji olarak değerlendirilmiyor ve enerji ihtiyacının sürekli değişken olmasından dolayı yenilenebilir enerji ile madencilik faaliyetlerinin birleştirilmesinin her zaman zor olacağını belirtiyor.

Northwestern Üniversitesi’ndeki enerji modelleme uzmanı Eric Masanet, Bitcoin/küresel ısınma çalışmalarının çoğunun temelinde ciddi kusurlar olduğunu söyledi. Global elektrik enerjisi sektörünün karbonizasyonsuzluğa doğru büyük adımlar attığını iddia etti. Masanet, fosil güç kaynağındaki politikaya dayalı bir azalmanın sonunda Bitcoin madencilerinin yenilenebilir enerjiye güvenmesine yol açacağına ve diğer bilim adamlarının bu gerçekleri görmezden gelmemesi gerektiğine inanıyor.

The post 2018 Yılında Bitcoin Madencileri Macaristan Kadar Elektrik Tüketti! appeared first on Coinkolik.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2018 Yılında Bitcoin Madencileri Macaristan Kadar Elektrik Tüketti! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Binance, Bitcoin yükselirken önemli bir duyuru yaptı! Bitcoin fiyatının 2 saatte yüzde 18 düşmesi, yükseliş trendine zarar verir mi?  SEC 2019’da ETF’leri Onaylamalı!  CCN’e Göre İşte 5 Neden! Kripto Para Piyasası Kızıl Bir Tablo Çizmeye Devam Ediyor – Top 10’un Tek Yükseleni Tron Etoro Kripto Para Analistinden Son Dakika Bitcoin ve Ripple Yorumu Mahremiyet odaklı güçlü altcoin için kritik tarih yaklaşıyor

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır