Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2018 Yılında 1 Milyar Dolarlık Kripto Para Çalındı!

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2018 Yılında 1 Milyar Dolarlık Kripto Para Çalındı!
2018 Yılında 1 Milyar Dolarlık Kripto Para Çalındı!



Kripto para birimleri ile ilgili hacklenme ve dolandırıcılık olayları, 2018 yılında belki de en hareketli dönemlerden birisini yaşadı. Kripto para araştırma firması CipherTrace‘in 2018 yılı üçüncü çeyrek raporuna göre, bu tarihe kadar 2018 yılında yaşanan toplam kripto para hırsızlık ve hacklenme olaylarının maliyeti, 927 milyon dolara ulaştı. Blockchain siber güvenlik firması en büyük hırsızlıkların ise platform ve kripto para borsası tabanlı olduğunu ortaya koydu.

CipherTrace ikinci çeyrekte yayınladığı raporunda, 2018 yılının ilk yarısında yaşanan hırsızlık olaylarının, 2017 yılının tamamından fazla olduğunu vurgulamıştı. 530 Milyon dolarlık vurgunla başı çeken Coincheck kripto para borsası olayından sonra, 195 milyon dolarlık hacklenme ile BitGrail kripto para borsası önemli bir yere sahip. 2018 yılının ilk yarısında elde edilen hack ve 7soygun hasılatı ise, 731 milyon dolar civarında. Bu da üçüncü çeyrek ile ikinci çeyrek arasında 200 milyon dolara yakın kripto para hırsızlığı yaşandığını göstermekte.

Üçüncü çeyreğin en önemli veya en büyük hacklenme olaylarının arasında ise, Bithumb, Bancor ve Coinrail yer almakta. Bithumb üçüncü çeyrekte 30 milyon dolarlık bir olay yaşamıştı. Bancor ise bir çok kullanıcıyı şaşırtarak, akıllı kontratlarla ilgili bir açık yüzünden  23.5 milyon dolarlık  kayıp vermişti ve daha sonra işlemlerini noktalamak zorunda kaldı.

Başka bir Kore tabanlı borsa olan Coinrail ise 40 milyon dolarlık alt koin kaybı yaşarken, Bitcoin Gold’a yapılan %51 saldırısı da 18 milyon dolara mal oldu.

Araştırmada belirtilenlere göre kripto para hırsızlığı ve hacklenmesi konusunda ABD yaşanan saldırıların %56’sına ev sahipliği yaparak saldırılara en açık ülke olarak ilan edildi.

2018 Yılında 1 Milyar Dolarlık Kripto Para Çalındı! isimli makale Ali Emre KONAKÇI tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2018 Yılında 1 Milyar Dolarlık Kripto Para Çalındı! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Tether krizi sonrası Bitcoin performansı güven veriyor Overstock’un Blockchain Firması tZero, Eski MasterCard Yöneticisini Bünyesine Kattı Binance’den İlginç Tweet FED’in faiz arttırımı Bitcoin ve Altcoinleri etkiler mi? Bitcoin’le 950 Bin Dolarlık Fidyenin Ödemesine Rağmen İşadamı Hala Kayıp Sıcak Gelişme: Dev Bitcoin Borsası Coinbase, 8 Altcoin’i Listelemek İçin Araştırıyor!

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır