Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

20,000 dolarlık Bitcoin rallisi bir yemleme miydi?

Ana Sayfa » GÜNCEL » 20,000 dolarlık Bitcoin rallisi bir yemleme miydi?
20,000 dolarlık Bitcoin rallisi bir yemleme miydi?

© Reuters.  © Reuters.

Bitcoin büyük düşüşünü sürdürürken, akıllara 20,000 dolarlık Bitcoin rallisinin bir market manipülasyonu olup olmadığı sorusu geliyor. Yalnız bu ay bile değerinin %35’ten fazlasını kaybetmiş olan Bitcoin Pazartesi günü de düşüşüne devam etti.

Resmi makamların merceği altındaBu nedenle Amerikan regülatörleri şu an Bitcoin’in geçen yılki rallisinin bir manipülasyon olup olmadığını araştırıyor

Amerikan Adalet Bakanlığı şimdi, USD tarafından desteklendiği söylenen tartışmalı Tether’in ticaret yapanlar tarafından Bitcoin fiyatlarını pompalamak için kullanılıp kullanılmadığını araştırıyor. Federal savcılar bazı ticaret yapanların İllegal olarak fiyatları yükseltmek için ünlü Bitfinex borsası aracılığıyla Tether kullandıklarından şüpheleniyor.

Bundan da fazlası Aralık 2017’de Commodity Futures Trading Commission(CFTC) Tether ve Bitfinex’i gözden geçirme ve denetleme talebinde bulunmuştu. Bu talebin amacı USD’nin gerçekten Tether’i destekleyip desteklemediğini ortaya çıkarmaktı. Tether ve Bitfinex’in pek çok ortak yöneticisi bulunuyor.

Bitcoin fiyatlarını yüksek göstermek için pek çok hile kullanılmış olabilir. Bunlara “spoofing” de dahil. Bunun anlamı bazı fiyatlarda sahte emirler yerleştirerek talebin aşırı derecede yüksek olduğu algısı oluşturmak. Ticaret yapanlar tüm teklif ve satış emirlerini gösteren ‘book order’ları gördükten sonra talebin çok yüksek olduğunu düşünüp daha çok Bitcoin satın alacaklar. Sonunda fiyatlar yükselecek ve sahte emirler ortadan kaybolacak.

Texas Üniversitesi finans profesörü John Friggin yayınlanmış bir çalışmaya dayanarak Bitcoin fiyatlarındaki sıçramanın yarısının market manipülasyonu nedeniyle olduğuna değindi. Araştırma yazısının ana amacı 2017 rallisinde Btcoin ve diğer kriptoların fiyatlarına Tether’in etki yapıp yapmadığının araştırılmasıydı.

Her ne kadar Tether’in fiyatının 1 USD’yi yansıttığı düşünülüyorsa da genellikle daha altında seyrediyor. CoinMarketcap’a göre şu an 0.986$’da seyrediyor. Ancak yazı hazırlandığı esnada 4,475$’dan işlem gören Bitcoin bu son düşüşleriyle beraber tüm zamanların en yüksek fiyatına göre %70’ten fazla değer kaybetmiş görünüyor.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

20,000 dolarlık Bitcoin rallisi bir yemleme miydi? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Kripto para piyasasındaki hacim artışı yatırımcıları heyecanlandırdı! Craig Wright, Bitcoin Whitepaper’ı İçin Telif Başvurusu Yaptı Bitcoin yüzde 84 düzeltme yapacak diyen uzmanın yeni BTC öngörüsü Ethereum’u (ETH) 100 kat arttırabilecek proje onaylandı Ripple Coinbase haberi bile XRP’yi ayı piyasasından kurtaramadı Filipinler’den ”Yasa” Açıklaması

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır