Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

JP Morgan’ın Hedef Alabileceği Ripple’ın CEO’su Bankalara Böyle Meydan Okumuştu

Ana Sayfa » GÜNCEL » JP Morgan’ın Hedef Alabileceği Ripple’ın CEO’su Bankalara Böyle Meydan Okumuştu
JP Morgan’ın Hedef Alabileceği Ripple’ın CEO’su Bankalara Böyle Meydan Okumuştu

© Reuters.  © Reuters.

Bugün, JP Morgan Chase (NYSE:JPM), kendi kripto para birimini piyasaya süreceğini ilan eden en büyük ABD bankası oldu. Ama bu ilanın ilk olmakla bir ilgisi bulunmadığını belirtmemiz gerekiyor.

2016 Yılındaki Girişim
2016 yılında, dünyanın en büyük bankalarından dördü, sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak, hızı artırmak ve ücretleri düşürmek için tasarlanan dijital bir varlık olan Utility Settlement Coin’i (USC) piyasaya sürme planlarını açıklamışlardı. UBS, böyle bir planı Deutsche Bank (DE:DBKGn), Santander (MC:SAN) ve BNY Mellon ile birlikte sunmuştu. Bunlara ek olarak, NEX, Barclays (LON:BARC), CIBC, Credit Suisse (SIX:CSGN), HSBC, MUFG ve State Street (NYSE:STT) de artık böyle bir yola girmişlerdi. Geçen yıl bir deneme aşamasına geçildi, ancak koinin gelişimiyle ilgili 2018 ortasından bu yana çok az ayrıntının ortaya çıkmış olduğunu özellikle belirtelim.

Garlinghouse’dan Eleştiriler
Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’a göre, banka destekli dijital varlıklar, sektör için gerçekçi olmayan ve “derinden yanlış yönlendirilen” bir çözüm anlamına geliyor. Utility Settlement Coin açıklandığı zaman, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, banka destekli kripto para işlemlerinin başarısızlığa mahkum edildiğine neden inandığına dair “BankCoin’e Karşı Bir Durum Değerlendirmesi” isimli bir yazı kaleme alıştı. İlgili yazıda Garlinghouse şunları ifade etmişti:

“Banka desteğiyle piyasaya sürülen bir dijital varlık, ancak bu dijital varlığın piyasaya sürülmesinde destek veren bankalar arasında gerçekten verimli bir şekilde yer alabilir. Sonrasında iki senaryo vuku bulabilir. Birinci senaryoda dünyadaki tüm bankalar rekabetçi ve jeopolitik farklılıkları bir kenara bırakıp aynı dijital varlığı benimser, kuralları konusunda hemfikir olurlar ve kullanımını da uyumlu bir şekilde yönetirler. Böyle bir durumun uzak bir ihtimal olduğunu belirtelim. İkinci senaryoya geldiğimizde bunun daha olası bir senaryo olduğunu hemen baştan söylemem gerekiyor. Bu kripto parayı piyasaya sunan grupta olmayan bankalar, kendi dijital varlıklarını kendi kural ve yönetmelikleriyle düzenlerler.

Bunu zaten FT’nin belirttiği gibi, Citi’nin Citicoin ve Goldman Sachs’ın SETLcoin’iyle de bizzat müşahade ediyoruz. Sonuç, bugün sahip olduğumuzdan daha da parçalanmış bir para birimi manzarasıyla karşı karşıya kalmamız olacak. Farklı dijital varlık gruplarının sahibi olan bankalar birbirleriyle alım satım işlemleri yapmak isterlerse, benzersiz dijital varlıkları arasında alış veriş yapmak veya sahip oldukları dijital varlıkları ile ortak bir fiat para birimi arasında işlem yapmak zorunda kalacaklar. Ne dağınıklık ama!

“Utility Settlement Coin’” ile ilgili ikinci büyük sorun, bir para sepetiyle desteklenmiş gibi görünmesi. Bir kere parayla desteklendiğinde, artık bir varlık olmaz; bu bir borç olur. Ticari borçlar o zaman neticede sınırlar arasında nakit taşımayı gerektirir, bugünün sistemini yeniden yaratır, ancak daha fazla anlaşmazlığı da beraberinde getirir! ”

Garlinghouse’a göre, bağımsız dijital varlıklar, bankalara ödeme sistemlerini gerçekten modern çağın gereklerine uydurmada en iyi şansı sağlıyor. Garlinghouse XRP’nin bu sistemin gerçekleşmesini sağlayacak dijital varlık olduğuna inanıyor.

“Gerçekten verimli bir çözüm sağlamak için bankaların bağımsız bir dijital varlığa ihtiyaç duyduklarına inanıyoruz. Biz XRP’nin bu çözümü gerçekleştirebilecek en iyi pozisyona sahip olduğunu düşünüyoruz. Dijital varlıkları eşsiz ve önemli kılan bazı temeller var. Bu temel, kripto paralar evrensel hale geldiği için, yani herkesin dünyanın herhangi bir yerinde onları değer birimleri olarak kullanabileceği esasına dayanıyor. Bu evrensellik, dijital varlıklara küresel erişim sağlıyor ve geleneksel varlıklardan çok daha hızlı bir şekilde ödeme yapma becerisi kazandırıyor.

Bitcoin ve Ethereum gibi diğer bağımsız dijital varlıklar ile kafa kafaya karşılaştırıldığında, sadece XRP saniyeler içinde en verimli sınır ötesi çözümü sunuyor. Zaten biz, XRP’nin sınır ötesi işlemlerle ilgili likidite maliyetlerini düşürebileceğini kanıtlamak için küresel bankalarla testler yapmıştık.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook (NASDAQ:FB) sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

The post JP Morgan’ın Hedef Alabileceği Ripple’ın CEO’su Bankalara Böyle Meydan Okumuştu appeared first on Kriptokoin.com.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

JP Morgan’ın Hedef Alabileceği Ripple’ın CEO’su Bankalara Böyle Meydan Okumuştu - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Çin Blockchain’de yükselirken kripto para spekülasyonuna karşı uyarıyor Samsung Kripto Cüzdanını Genişletiyor Popüler Türk Bitcoin Borsasında Ethereum’a Dayalı Tether Dönemi! SEC Dijital Paralarla İlgili Yeni Bir Oturum Düzenleyecek Bitcoin Cash bir ayda yüzde 81 düştü… Bu hızlı düşüş neden yaşandı? Justin Sun: Tron Artık 50 Üstü Merkeziyetsiz Uygulamaya Sahip! Sırada 80 Uygulama Var

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır