Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bitcoin Teknik Analizi: 28 Mayıs 2019

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bitcoin Teknik Analizi: 28 Mayıs 2019
Bitcoin Teknik Analizi: 28 Mayıs 2019

© Reuters.  © Reuters.

Merhaba,

Bitcoin beklenen ve olması gereken düzeltmeyi yaşamadan yoluna devam etmeye çalışıyor.

Fiyatın kendi doğası gereği kendi içinde bir takım düzeltmeler yaşaması gerekir. Bu düzeltmeler hem fiyatın olgunlaşmasını hem de piyasanın tutarlılığını destekler. Ancak Bitcoin fiyatı bu düzeltmeyi yaşamadan yoluna devam etmeye çalışıyor. Bunun doğurabileceği sonuç çok iç açıcı olmayabilir. Örneğin üretim bandındaki bir ürünün eklenmesi gereken bir parçası eklenemediğinde ürün bandın başına tekrar gönderilir ve yaşanan eksiklik onarılmaya çalışılır. Bir düzeltme yaşanmazsa Bitcoin fiyatları bir anda tepetaklak olma noktasına gelebilir.

ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarının bir sonucu olarak Asya piyasasındaki insanların yatırımlarını Bitcoin’e çevirmesiyle ortaya çıktığı söylenen son fiyat artışı diğer piyasalarda da heyecana neden olarak fiyatın sağlıksız bir şekilde pompalanmasına neden oluyor. Bu sağlıksız çıkış örneğin BitMEX piyasasında açılan yaklaşık 131 milyon dolarlık short işlemlerin patlamasına yol açtı. Fiyatın bu artışı bireysel oyuncuların yaşadığı heyecandan kaynaklanıyor, kurumsal oyuncular için işlem platformları kapalı olduğundan fiyatın bu hareketinde sorumlulukları bulunmuyor.

Bitcoin fiyatının doğal yapısın içinde olmayan haliyle teknik resme bir göz atalım.

28_05_2019 bitcoin 1
Haftalık grafik uzun vadeli bir yapı içerisinde bize fiyatın kendisine yukarı yönde kararlı bir yol bulduğunu gösteriyor. Heyecandan kaynaklanan ve çok sağlıklı olmayan fiyat yükselişi devam edecek olursa kendisini 9.400$ ile 9.600$ arasında güçlü bir direnç ile karşılaşmış olarak bulacak. Bu direnç noktalarının kırılması halinde –ki pompalanan fiyat buna son derece müsait, 11.500$ ile 16.000$ arasında önemli çıkışlar yapar.

Yaşanması gereken düzeltme yaşanır ve fiyat dengeli bir şekilde yoluna devam ederse aşağı doğru bir yuvarlanma olur. Ancak bu yuvarlanma çok güçlü olmayacaktır. Fakat yine de 7.400$ ve ardından 6.400$ gibi çok güçlü destekler bulur kendisine.

28_05_2019 bitcoin 2
4 saatlik grafiğe göre 16 mayıstan bu yana yükselişe geçen Bitcoin fiyatı 8.500$’ların üzerinde denemeler yaptı ancak çok başarılı olamadı. Haziran ayı başına kadar 9.000$’ın üstüne çıkamayacağını söyleyebiliriz. Bu süreçte rallinin yaşanacağı alan 8.500$ civarı. 8.000$’ın altına güçlü düşüşler olmayabilir.

28_05_2019 bitcoin 3
1 saatlik grafik bize bu söz konusu rallinin başladığını ve kedi piyasasının hakimiyeti ile fiyatların bir süre yatayda hareket edeceğini gösteriyor. Unutulmamalıdır ki yatay giden fiyatlar önemli kırılımların habercisidir. Bu yatay seyreden fiyatlardan sonra iki yönlü güçlü hareketler beklenmelidir. Bu yukarı doğru olabileceği gibi aşağı doğru da yaşanabilir. Bu sebeple kedi piyasaları büyük işlemlerin yapılmadığı ama her an fiyatın kendisine yön belirleyeceği haberci piyasalardır. Saatlik grafiği yakın markaja almak fiyatın yönünü tahmin edebilmek için faydalı olacaktır.

Her ne kadar yatay giden piyasalarda işlem yapılmaması önerilse de özellikle Japon Mum Formasyonları kullanılarak bu piyasada da ciddi paralar kazanmak söz konusudur. Teknik analizi bilenler fiyatın sadece yukarı ya da aşağı hamlelerinde para kazanmazlar. Yatay giden piyasalar da onlar için iyi birer gelir kapısıdır. Bu nedenle teknik analizi ve teknik analizin inceliklerini iyi bilmek her türlü piyasada bize kazandırır.

teknikanalizegitimi.com ve koinbulteni.com teknik analiz eğitimleri için size fırsatlar sunmaya devam ediyor. İsteyen kişiye özel eğitimini teknikanalizegitimi.com ‘dan alabilirken, isteyenler de koinbulteni.com ‘un sunduğu bu fırsatı değerlendirebilirler.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Bitcoin Teknik Analizi: 28 Mayıs 2019 isimli makale Taner BOZKURT tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bitcoin Teknik Analizi: 28 Mayıs 2019 - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Facebook Coin’i Libra, Hangi Ülkede Nasıl Karşılanacak? Araştırma: Devasa Küresel Dijital Firmaların Yüzde 61’i Blockchain’e Yatırım Yapıyor eToro Blockchain Birimi, Profesyonel Traderlar İçin Yeni Borsasını Tanıttı 20 Ekim Ripple analizi: XRP fiyatı için destek ve direnç seviyeleri, bir sonraki yön ve daha fazlası Coinatmradar.com: Dünyada 75 Ülkede Bitcoin ATM’si Var! Deutsche Bank’ın 18.000 çalışanı işten çıkarma planı ile patlak veren gelişmeler Bitcoin piyasasını nasıl etkiler?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır