Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bitcoin Teknik Analizi: 11 Haziran 2019

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bitcoin Teknik Analizi: 11 Haziran 2019
Bitcoin Teknik Analizi: 11 Haziran 2019

© Reuters.  © Reuters.

Merhaba,

Kripto para piyasasında başlangıcından bu güne dek oldukça önemli gelişmeler yaşandı ve yaşanmaya devam edecek. Daha geçtiğimiz birkaç yıl öncesine kadar Bitcoin’in güvenilmez, balon, dengesiz hatta bir veba olduğu bile söylenirken bugün Bitcoin bu ve buna benzer tüm ithamlara karşı güçlü bir bağışıklık kazandı.

Dünyanın en büyük kripto borsalarından birisi olan Binance kısa süre önce hacklendi ve yaklaşık 40 milyon dolar gibi büyük miktarda BTC borsayı hackleyenlerin eline geçti. Bu olay birkaç yıl önce yaşansaydı Bitcoin fiyatları hızla dibe vururdu. Ama Binance’da yaşanan son olay fiyatları oynatmadı bile.

Bununla birlikte artık ICO’lara olan güvenin sarsılması, yatırımcıların ICO’ları karsız bulmaları bu yüzden ICO mantığından uzaklaşarak diğer mevcut kripto paralara göz kırpmaları ve ayrıca çok sayıda kurumsal ilginin sadece Bitcoin’e değil diğer alt koinlere de yönelmesi piyasanın aslında ne kadar olgunlaşmaya başladığını / olgunlaştığını gösteren bir başka dikkate değer gelişme.

Ek olarak hemen hemen bütün ülkelerin merkez bankalarının kendi ulusal dijital paralarını çıkarmaya yönelik başlattıkları hamleler, piyasanın olgunlaşmasının yanı sıra önümüzdeki yıllarda çok fazla itibar göreceğinin de bir işareti. Kuvvet ile muhtemel belli başlı kripto paraların dünyanın yeni ticari para birimleri olacağını söyleyebiliriz.

Yukarıdaki detaylar çerçevesinde piyasaya baktığımızda ortaya çıkan çok sayıdaki bu tür olumlu gelişmelere dayanarak yükselişin süreceğini söylemek zor olmayacaktır. Yapılan analizlerin büyük çoğunluğunun yükselişin devam edeceği yönünde olması da ayrı bir değerlendirme konusudur. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da, yaşanan tüm fiyat düzeltmelerinin / geri çekilmelerin önceden tahmin edilmiş olmasıdır. Bu da piyasanın ne kadar olgunlaştığının ve kökleşmeye başladığının önemli bir detayıdır.

Tüm bu çerçevede söylenebilecek tek şey; Boğa yükselişinin bir süre daha devam edeceğidir.

Gelelim grafiksel anlamda teknik analizimize.

Orta Vade: BOĞA

Kısa Vade: BOĞA

11_06_2019_bitcoin
Fiyatlar dün itibariyle 9.000$ direncini test edebilmek için tekrar harekete geçti. Geçtiğimiz hafta istikrarlı bir çizgi içinde olan fiyatlar düşüş yönünde bir düzeltme yaparak Fib 0,382 seviyesinde kendisine bir destek buldu. Bu önemli bir destek çünkü, eğer boğalar 12 günlük EMA ve 26 günlük EMA’nın üzerine fiyatları taşıyabilirlerse genel direnç seviyesi olan 9.000$’ı kırmayı başarabilirler.

Fib 0,382 geri çekilme seviyesi trend piyasasının devam ettiği bölgedir. Eğer 7.500$ destek seviyesi yerini korumayı başarırsa fiyatlar genel direnç seviyesi olan 9.000$’ı test etmek için yine yukarı doğru hareket edecektir. MACD W bu hamleyi onaylayan bir yapı içerisindedir.

Bu durumda ortaya çıkan önemli destek ve dirençler şöyle şekillenmiş olurlar.

Destekler: 7.500$, 7.000$ ve 6.500$

Dirençler: 8.500$, 9.000$ ve 9.500$

Bununla birlikte;

Olgunlaşan, güvenirliği artan, kurumsal ve hükümetler bazında dikkat çeken bu piyasada güçlüler ve bilgi sahibi olanlar her zaman ayakta kalacak ve kazanacaklardır. Bilgiye zaman ve para harcamak istemeyenler, sinyal peşinden koşanlar ve bu piyasanın önemini henüz kavrayamamış olanlar da diğer gruptakilere paralarını kaptırmaya devam edeceklerdir. Henüz hangi grupta olacağını bilmeyenler ve buna karar vermemiş olanlar için teknikanalizegitimi.com rehberiniz olacaktır.

Başkalarına bağımlı kalmamak için,

Kendi göbeğinizi kendiniz kesebilmek için,

Sosyal medyada coin haberi peşinden koşmamak için,

Kendi analizinizi kendiniz yapabilmek için, teknikanalizegitimi.com incelemenizi öneririm.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Bitcoin Teknik Analizi: 11 Haziran 2019 isimli makale Taner BOZKURT tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bitcoin Teknik Analizi: 11 Haziran 2019 - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Stellar 3% düşüşle 0,09991 seviyesinin altına geriledi Coinbase: Bitcoin, dijital altına giderek yakınlaşıyor Japonya, Kripto Paraların Üzerindeki Vergileri Düşürmek İstiyor Kadir Has Üniversitesi’nden Bitcoin ve Kripto Paraları Öğrenmek İsteyenler İçin Yenilikçi Adım Son Bitcoin Araştırması Ses Getirecek! SEC başkanı Kripto para uygunluk şartlarını açıkladı

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır