Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bitcoin Madenciliği ile İlgili Yayınlanan Yanlış Rapora, Kripto Para Piyasaları Tepki Gösterdi

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bitcoin Madenciliği ile İlgili Yayınlanan Yanlış Rapora, Kripto Para Piyasaları Tepki Gösterdi
Bitcoin Madenciliği ile İlgili Yayınlanan Yanlış Rapora, Kripto Para Piyasaları Tepki Gösterdi



Bitcoin madenciliğinin küresel ısınma süreçlerini hızlandıracağına dair yapılan haberler bir süredir yeniden ana akım medyada kendine yer bulmaya başladı. Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda, Bitcoin’in kullanım oranına ve miktarına bağlı olarak, Bitcoin madenciliğinin global çapta havayı 11 yıllık süre boyunca ortalama 2 santigrat derece arttıracağı iddia edilmişti.

Kripto para camiasının önde gelen isimleri ise, bu raporlara adeta gülüp geçiyor. Gerçekten de, metne daha yakından bakıldığında ve incelendiğinde; Bitcoin ile ilgili yapılan rakamsal tahminlerin çok çok yanlış olduğu ifade ediliyor. Örneğin, konuyla ilgili yorum yapan Nic Carter, bu çalışmanın tamamen hayal ürünü olduğunu ifade ederken, bu çalışmanın mantık çerçevesinde değerledirilmesi için bir Bitcoin bloğunun kapasitesinin ortalama 3,2 GB olması gerektiğini ifade etti. Bu rakam dahi, çalışma sonucunda elde eden varsayımsal verilerin ne denli gerçeklikten uzak olduğunu ortaya koyuyor.

Bitcoin Core geliştiricisi Peter Todd da, bu haberin yanlılığına ve yanlışlığına dikkati çekerken, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Birçok ana akım medya şirketi, Bitcoin madenciliği ve onun çevreye etkisi ile ilgili, iyi araştırılmamış ve yanlış bilgiler sunuyor. Bu sayede insanları yanlış şeylere inandırıyorlar. Bunu bilerek mi bilmeden mi yapıyorlar bilmiyorum ancak; bu yapılan şeyin doğru olmadığını ve gazetecilik etiği ile bağdaşmadığını söyleyebilirim.”

Nature’un kaleme aldığı bu makale, gerçekten de birçok özelliği ile sınıfta kalıyor. Bitcoin madenciliği için çevresel çalışmaların ve diğer inovatif çözümlerin iyice konuşulur hale geldiği bir ortamda, bu durumu çarpıtmak, gerçekten de çok mantıklı değil.

Bitcoin Madenciliği ile İlgili Yayınlanan Yanlış Rapora, Kripto Para Piyasaları Tepki Gösterdi isimli makale Nihat Emre KOCAASLAN tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bitcoin Madenciliği ile İlgili Yayınlanan Yanlış Rapora, Kripto Para Piyasaları Tepki Gösterdi - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Block.One Kurucu Ortağı: Bitcoin, 2040’da Altının Yerini Alacak Binance’den Güney Kore Hamlesi 28 Aralık 2019: kripto para piyasalarında son durum IOTA bünyesindeki büyük değişim ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor Gümüş Bitcoin’e önemli destek geldi: Artık 39.250’den fazla mağazada! Kripto Paralarla 14 Milyon Dolar Çalan İsimler Gözaltına Alındılar

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır