Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

İtalya hükümeti politikaları Bitcoin fiyatlarını uçurabilir

Ana Sayfa » GÜNCEL » İtalya hükümeti politikaları Bitcoin fiyatlarını uçurabilir
İtalya hükümeti politikaları Bitcoin fiyatlarını uçurabilir

© Reuters.  © Reuters.

İtalya hükümeti politikaları Bitcoin fiyatlarını arttırabilir. İtalya, banka kasalarında saklı tutulan varlıklara vergi koymayı tartışıyor. İtalya’daki kasalarda milyarlarca euro değerinde ekonomik ve finansal varlık bulunduğu tahmin ediliyor.

İtalya hükümeti politikaları Bitcoin fiyatları üzerine etkileri
İtalya Ekonomisi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 3 milyar euro’luk ceza ile karşı karşıya. İtalya Ekonomisi, Avrupa Birliği mevzuatlarına uyumlu davranmamakla itham ediliyor. İtalya yönetimi, ilgili AB kurumları tarafından bütçe disiplinini kaybetme ve aşırı kamu borçlanması ile suçlanıyor.

İtalya Hükümeti, bu sorunların üstesinden ekstra vergilerle gelmeyi planlıyor. İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, geçtiğimiz günlerde bir İtalyan kanalına verdiği demeçte İtalyan bankalarının kasalarında saklı olan milyarlarca euro değerinde ekonomik varlıklardan bahsetti. Salvini, bankalarda saklı olan varlıkların vergilendirilebileceğinden bahsetti. Başbakan Yardımcısı, bu sayede saklı varlıkların ekonomiye kazandırılabileceğini düşünüyor.

Ancak bu çeşit vergilendirmenin yürürlüğe girmesi, İtalyan vatandaşlarının vergiden kaçınmalarına neden olabilir. İtalyanlar varlıklarını ofshore bölgelere veya ülke dışına kaydırabilirler.

Morgan Creek’ten Anthony Pompliano, İtalyan Hükümetinin bu türde alacağı politika kararın İtalyalıların Bitcoin talebini arttıracağını iddia ediyor. Pompliano şu açıklamada bulundu:

“İnsanların servetlerini takip edilemeyen ve el konulamayan varlıklara yatırması, sürpriz olmaz.”

Bitcoin küresel, sınır tanımayan ve herhangi bir otorite tarafından kontrol edilemeyen sanal bir ekonomik varlıktır. İtalyan Hükümetinin yukarıda bahsedildiği gibi bir vergiyi yürürlüğe koyması, Bitcoin’i alternatif bir servet biriktirme aracına dönüştürebilir.

Aşağıdaki haber başlıkları ilginizi çekebilir:

Ünlü CEO: Kripto piyasalarında kötü günler geride kaldı

Fundstrat: Bitcoin 9000 dolara rally yapabilir.

Bitcoin ve kripto madenciliği (mining) rig’i nedir ve nasıl kurulur?

Not: Bu yazı yatırım tavsiyesinde bulunmamaktadır. Bilgilendirme amaçlıdır.

Kaynak

Yazının devamı için İtalya hükümeti politikaları Bitcoin fiyatlarını uçurabilir

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

İtalya hükümeti politikaları Bitcoin fiyatlarını uçurabilir - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Zambiya Merkez Bankası Bitcoin’in Yasal Bir Ödeme Aracı Olmadığını Duyurdu Son Dakika: ZCASH Coinbase Borsasında Listelendi Bitstamp, El Değiştirmesinin Ardından Büyüme Planları Yapıyor Aion Vakfı, Bitcoin ve Ether’lerinin yarısını sattı: Dahası satmaya devam edecek İnsanlar Bitcoin Fiyatının Düşmeye Başlayacağını Düşünüyorlar Cardano 5% artışla 0,040133 seviyesinin üzerine çıktı

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır