Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Çin’in Yerel Ulaşım Altyapısında Blockchain Kullanılacak

Ana Sayfa » GÜNCEL » Çin’in Yerel Ulaşım Altyapısında Blockchain Kullanılacak
Çin’in Yerel Ulaşım Altyapısında Blockchain Kullanılacak

© Reuters.  © Reuters.

Çin‘deki bazı yetkililer, yerel ulaşım altyapısını Blockchain teknolojisi ile geliştirmeyi planlıyorlar.

Şangay’ın kuzeyinde kalan Jiangsu bölgesindeki yetkililer, son zamanlarda Blockchain ile ilgili yaptıkları araştırmalar sonrasında bu teknolojiyi bölge genelinde kullanabileceklerine karar verdiler.

Yerel hükümet tarafından yayınlanan bir bildiriye göre yetkililer, yerel altyapı sistemini geliştirmek için Blockchain, Nesnelerin İnterneti gibi teknolojileri kullanmanın mantıklı olacağını düşünüyorlar.

Jiangsu yönetimi aslında yıllardır “Ulaşım Altyapının Gelişimi İçin Uygulama Planı” adlı bir proje üstünde çalışıyor, programın adından da anlaşılabileceği üzere yerel ulaşım altyapısını geliştirmek için çabalıyor.

Yetkililerin günümüzde en çok odaklandıkları konular arasında yerel ulaşım araçlarının verimliliğini artırmak ve bu araçların çevreye verdiği zararı azaltmak gibi şeyler bulunuyor.

Hükümet tarafından yayınlanan bildiriye göre Blockchain teknolojisi bu amaç doğrultusunda kullanılabilir. Metnin Çince halinden yapılmış kaba bir çeviriye göre bildirinin bir kısmı şu şekilde:

“Geleneksel yük taşıma modelini geliştirmek ve daha verimli ulaşım modelleri hazırlayabilmek için mobil internet, nesnelerin interneti, bulut bilişim, büyük veri, blockchain gibi teknolojiler kullanılacak.”

Çin’deki yetkililer son dönemlerde Blockchain ile ilgili yaptıkları çalışmaları hızlandırmaya başladılar. Ayrıca ülkedeki devlet destekli Blockchain programlarının sayısında da kayda değer bir artış var.

Bunlardan birine örnek olarak geçtiğimiz hafta tren biletlerini Blockchain’e aktarmayı başaran Şenzen’i örnek gösterebiliriz.

Çin’in Yerel Ulaşım Altyapısında Blockchain Kullanılacak isimli makale Ömer SAKMAR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Çin’in Yerel Ulaşım Altyapısında Blockchain Kullanılacak - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Eski NATO Genel Sekreteri ve Danimarka Başbakanı, Bir Blockchain Firmasına Danışman Olarak Katıldı! Japonya Merkez Bankası: Libra Tedirgin Edici Kriptolar Sakin, Bitcoin, Satışların Sürmesiyle 6 Haftanın Düşük Seviyesine Yakın Ripple, MoneyGram ile anlaşmasını genişletiyor ABD Adalet Bakanlığı’ndan Bitcoin Borsasına ve Yöneticisine 100 Milyon Dolarlık Dava VISA Kripto Para Uzmanları Arıyor

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır