Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Çin Hükümeti Kripto Para ile İlgili Hertürlü Faaliyeti Resmen Yasakladı

Ana Sayfa » GÜNCEL » Çin Hükümeti Kripto Para ile İlgili Hertürlü Faaliyeti Resmen Yasakladı
Çin Hükümeti Kripto Para ile İlgili Hertürlü Faaliyeti Resmen Yasakladı

© Reuters.  Çin Hükümeti Kripto Para ile İlgili Hertürlü Faaliyeti Resmen Yasakladı© Reuters. Çin Hükümeti Kripto Para ile İlgili Hertürlü Faaliyeti Resmen Yasakladı

Çin’in en popüler mesajlaşma uygulaması olan WeChat’in, yeni yönetmelikler yürürlüğe konulduğu için blockchain ve kripto para ile ilgili haber merkezlerinin hesaplarını kapatması istendi.

ÇİN RESMİ OLARAK YASAKLADI

Kaliforniya merkezli bir risk sermayesi fonu olan Dhanua Capital‘ın Genel Müdürü Dovey Wan tarafından atılan tweet’e göre, Çin hükümet yetkilileri kripto paralarla ilgili tüm ticari faaliyetleri ve etkinlikleri yasaklamak için resmi bir emir yayınladı.

Çin, şimdiden tüm kripto para ticareti ve takas işlemlerine yönelik bir yasak getirdiğinden dolayı, kripto odaklı iletişim kanalları etrafında daha fazla dolaşıyor. Yeni düzenleme, WeChat üzerinde resmi hesaplara sahip olan kripto odaklı haber kanallarının kapanışını öngörüyor.

KAPATMALAR “YENİ DÜZENLEMELERİN” BİR PARÇASI

Salı akşamı, kripto para odaklı sekiz haber platformu resmi WeChat hesaplarını kapattı. Bunun nedeni ise haber kanallarının, Çin’in en büyük internet gözlemcisi olan Cyberspace Administration’ın düzenlediği yeni yönergeleri ihlal etmesi. Popüler haber kaynaklarından bazıları ise Lanjiner, Jinse, Huobi ve Deepchain.

Bu ayın başlarında, 7 Ağustos’ta Çin’in Cyberspace Administration (Siber Uzay İdaresi), “Anlık Mesajlaşma Araçları ile Kamu Bilgi Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Yönetimi Üzerine Geçici Düzenlemelere Dair Yönetmelikler” ortaya koymuştu.

WeChat’in ana şirketi Tencent, kripto haberleri, ICO’lar ve kripto para ticaretiyle ilgili spekülasyonlarla ilgili bilgilerin yayınlanmasını şepheli gördüğü için kapatma işleminin kalıcı olduğunu resmi olarak doğruladı.

Yeni kurallar, içerik sağlayıcıların sohbet uygulamalarını “genel siparişler” ve “ulusal ilgi alanlarına” uygun şekilde kullanmasını da istiyor;

Kamu bilgilendirme hizmeti alanında hizmet veren anlık mesajlaşma araçlarının kullanıcıları ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olacaktır. Anlaşmayı ihlal eden anlık mesajlaşma servisi kullanıcıları için, anlık mesajlaşma servis sağlayıcısı, hesap kapatılana kadar uyarı, kısıtlama, askıya alma ve kapatma gibi önlemleri alır ve ilgili kayıtları saklar. Her yetkili makam yükümlülüğünü yerine getirir.

Geçtiğimiz yıl kripto para ticareti ve takas işlemleri ile ilgili birçok komplo olmasına rağmen, milyonlarca günlük izleyiciyle Çin blockchain ve kripto para haber platformları popülerlik kazanıyor. Bazı haber platformları da Çin hükümetinin incelemesine rağmen operasyonlarını genişletmek için büyük “risk sermayesi fonu” aldı.

Bu yılın başlarında, Çin Komünist Partisi’nin sözcüsü olan yerel yayın People’s Daily, kripto para medya ve haber kaynaklarının piyasayı manipüle etme rolüne sahip olduğunu iddia etti.

Çin Hükümeti Kripto Para ile İlgili Hertürlü Faaliyeti Resmen Yasakladı isimli makale ilk olarak CoinAdam sitesinde yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Çin Hükümeti Kripto Para ile İlgili Hertürlü Faaliyeti Resmen Yasakladı - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Tether’in Yeni Bankası Deltec, Anlaşma Hakkında Sessizliğini Koruyor – Ortaklık Gerçek Mi? Ethereum Yüzde 14 Değer Kaybetti! Ripple firması Merkez Bankaları ile işbirliğine gitmeli – İşte sebebi GANA, İlaç Sektöründe Devrim İçin AI ve Blockchain’i Birleştiriyor Bitfinex 2018 Yılı Boyunca En Az 6 Banka İle Ortaklık İmzaladı XRP 7% düşüşle 0,29977 seviyesinin altına geriledi

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır