Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Kripto Para Borsası Kraken Soruşturulmaya Devam Ediyor

Ana Sayfa » GÜNCEL » Kripto Para Borsası Kraken Soruşturulmaya Devam Ediyor
Kripto Para Borsası Kraken Soruşturulmaya Devam Ediyor



ABD‘deki kolluk kuvvetleri, kripto para borsalarından Kraken‘a geçtiğimiz yıl 3oo’den fazla talep formu gönderdiler. Diğer yetkililer tarafından gönderilen formlar da düşünüldüğü zaman bu sayı iyice artış gösteriyor.

San Francisco merkezli kripto para borsalarından Kraken, 2018 yılı içerisinde Dünya genelindeki çeşitli yetkililerden talep formları aldı. Öyle ki Kraken’a geçtiğimiz yıl gönderilen formların toplam sayısı 475’i buluyor.

Bu 475 talep formunun çok büyük bir kısmı ABD’deki yetkililer tarafından gönderildi. İç Güvenlik Soruşturmaları (HSI) 91, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) 7, Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) ise toplamda 40 adet talep formu gönderdi.

Otoriteler tarafından talep edilen bilgileri hazırlamak ve aktarmak pek kolay bir süreç değil. Özellikle kripto para borsaları bu süreç boyunca hem maddi hem manevi kayıplar veriyor. Kraken, bu konu hakkında şöyle bir açıklama yapıyor:

“İşte bu yüzden kripto para şirketleri ABD’deki kullanıcılara hizmet vermek istemiyorlar. Şirketler bu celplerin maliyetleriyle uğraşmamak için sektöre giriş yapmıyorlar.”

Masrafı Kullanıcı Ödüyor

ABD’deki federal kuruluşlar kripto para sektörüyle ilgili yaptıkları araştırmaları hızlandırdılar. Bu hızlanma sonucunda çok daha fazla şirket incelenmeye, çok daha fazla kişi sorgulanmaya başladı.

Bu durum kripto para borsalarının çok daha sıkı şartlar altında çalışmalarını gerektiriyor. ABD’deki en az 11 farklı kuruluş, borsalarla ilgili öyle ya da böyle bir denetleme gerçekleştiriyor ve bu da borsaların masrafını iyice arttırıyor.

Ran NeuNer gibi önde gelen isimlere göre borsalar, kendilerine federal kuruluşlar tarafından dayatılan bu masrafları bir noktada “kullanıcılardan çıkarmak” zorunda kalıyorlar.

Kripto Para Borsası Kraken Soruşturulmaya Devam Ediyor isimli makale Ömer SAKMAR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Kripto Para Borsası Kraken Soruşturulmaya Devam Ediyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin Karşıtı JPMorgan, Kendi Kripto Parasını Yaratıyor Thai SEC, Bitcoin, Ethereum, XRP ve Stellar’ı onayladı ve Bitcoin uzun bir süreden sonra boğaların tarafına geçti Bitcoin Tekrar Yükselişe Mi Geçiyor? Game of Thrones Dizisine Özel Ayakkabı Ünlü CEO: Bitcoin 20 Bin Dolar Olacak Kanada Bankası: Bitcoin’i Para Birimi Olarak Kullanmak Tehlikeli

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır