Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2019 hacı döneminde kripto para ile alışveriş yapmak nasıl olurdu? Suudi Arabistan hazırlık içerisinde!

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2019 hacı döneminde kripto para ile alışveriş yapmak nasıl olurdu? Suudi Arabistan hazırlık içerisinde!
2019 hacı döneminde kripto para ile alışveriş yapmak nasıl olurdu? Suudi Arabistan hazırlık içerisinde!


Kripto para ile alışveriş yapmak biz kripto severlerin hayali. Peki 2019 hac döneminde kripto para ile alışveriş yapmak nasıl olurdu?

Suudi Arabistan Merkez Bankası (SAMA) Başkanı Mohsen Al Zahrani Suudi Arabistan’ın önümüzdeki yıl itibariyle kendi kripto parasını çıkaracağını açıkladı.

Suudi Haber Ajansı’nın Salı günü yaptığı habere göre Suudi Arabistan kendi kripto parasını çıkarma faaliyetlerini başka bir petrol zengini ülke olan Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte yürütecek.

Öte yandan geçtiğimiz Pazartesi günü BAE Merkez Bankası Başkanı da kripto paranın dizayn aşamasında olduğunu söyledi.

Yerel basın organı Agraam’a yaptığı açıklamada başkan Mubarak Al-Mansouri kripto paranın ne kadar kısa sürede piyasaya çıkacağının Suudi Arabistan’a bağlı olduğunu belirtti. Suudi Arabistan’ın kripto paranın oluşumu için gerekli araştırmaları tamamlaması bekleniyor.

Kripto para ile alışveriş yapma hayali kuran bizler için Merkez Bankası’nın bu açıklaması heyecan verici olabilir ancak BAE ve Suudi Arabistan’ın bu kripto parayı çıkarma amacı ilk etapta biraz hayal kırıklığına neden olacak gibi.

Açıklamalara göre bu yeni kripto para gerçek bir coin olmaktan daha çok bir ödeme sistemine benzeyecek. Dolayısıyla kullanım amacı şu an için sadece bankalara yönelik olacak.

Al-Mansouri konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Dijital para birimi fiziksel paranın yerini almayacak sadece bankalar için kullanılacak yeni bir ödeme aracı olacak.

Bu açıklama IMF Başkanı Christine Legarde’nin merkez bankalarının kendi kripto paralarını çıkarabileceği açıklamasından bir hafta sonra geldi. İlerleyen günlerde başka merkez bankalarından da buna benzer haberler duyabiliriz.

Peki nasıl bir kripto para olacak?Tabi bu konu beraberinde bu kripto paranın nasıl bir şey olacağı sorusunu akla getiriyor. Suudi dinarına mı sabitlenecek yoksa tamamen yeni bir coin mi olacak? Eğer Suudi dinarına sabitlenirse buna gerçek bir kripto para olarak bakmak zor olacak. Bu durumda Suudi dinarı ödemelerini blockchain üzerinden gerçekleştirmeyi sağlayan yeni bir sistem olacak.

Suudi Arabistan’ın çıkarmayı düşündüğü kripto para umarız gerçek bir kripto para olur ve ödemelerde de kullanılabilir. Suudi Arabistan ve BAE işbirliğinde çıkacak böyle bir kripto para petrol zengini ülkeler için dolar dışında bir alternatif oluşturabilir. Böyle bir gelişme kripto paralar için Körfez sermayesini kazanmanın güçlü bir adımı olur.

Konuyla ilgili bakınız: Körfez sermayesi Bitcoin’in kurtuluşu olabilir!


kripto paraların İslam Hukuku’na uygunluğu tartışılıyor.Tabi söz konusu müslüman coğrafya olunca kripto paraların İslam Hukuku’na uygunluğu tartışılıyor. Bu konuda bir uyumsuzluk söz konusu ancak yaşanan olumlu gelişmelerle bu sorun ortadan kalkabilir. Sonuçta İslam coğrafyası kripto paralar için göz ardı edilemeyecek bir dünya.

Konuyla ilgili bakınız: Kripto paralar ve İslam: Kripto paralar şeriata uygun mu?

Tüm bu engellerin aşılması durumunda kutsal topraklarda kripto para kullanımının da önü açılabilir. Neden olmasın? Bir düşünsenize…

2019 hacı döneminde kripto para ile alışveriş yapılması güzel olmaz mı?

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2019 hacı döneminde kripto para ile alışveriş yapmak nasıl olurdu? Suudi Arabistan hazırlık içerisinde! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ethereum’un kara deliğinde 17 milyon dolarlık kayıp Hayal Kırıklığı: ICO’ların Yüzde 86’sı Neden Başlangıçtakinden Daha Düşük Değere Sahip? Bir 100 Bin Dolar İddiası Daha! Görüş: Ripple Avrupa Merkez Bankası İle Görüşüyor Kripto Para Borsası Coincheck’in Sahibi Monex, 2019 Yılında ABD Piyasasına Giriş Yapacak YouTube’un lider analistinden efsanevi Ripple ve Ethereum tahmini

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır