Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2018 Yılında Bitcoin ve Bitcoin Cash’in Madencilik Ortalamaları

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2018 Yılında Bitcoin ve Bitcoin Cash’in Madencilik Ortalamaları
2018 Yılında Bitcoin ve Bitcoin Cash’in Madencilik Ortalamaları

3/3


2/3


2018 kesinlikle kripto para birimlerinin değeri konusunda çılgın bir yıl oldu ve bir çok kripto para projesi tüm zamanların en yüksek seviyelerinden sonra %80 ve üzeri değer kaybetti. İlginç olan ise, önde gelen kripto para birimlerinin birim fiyatları ve piyasa hacimleri küçülmeye devam etse de, SHA-256 tabanlı koinlerin hashrate’i özellikle Ağustos ve Ekim ayları boyunca adeta zirve yaptı. Buna rağmen hashrate, fiyatların sert şekilde düşüş yaptığı Kasım ayından sonra yeniden düşüşe geçti. 

2018 Yılında En Popüler SHA-256 Tabanlı Koinlerin Hashrate İncelemesi
Belirli bir kazanç karşılığında ve kümülatif iş ispatı protokolü (PoW) ile bütün SHA-256 tabanlı koinlerin blockchain ağlarını koruyan kripto para birimi madencileri, özellikle 2018 yılında önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Hem Bitcoin hem de Bitcoin Cash ağlarının toplam hashrate’i, geçtiğimiz Ağustos ayında saniyede 65 exahash’ı (saniyede 65 milyon trilyon hash) geçti. O tarihten beri iki ağın ortalama hashrate’i özellikle 2018 yılının son haftalarında 42 EH/s oranına geri düştü ki bunda en büyük pay Kasım ve Aralık ayına ait. Hashrate bütün bu düşüşe ve zirveden 20-25 EH/S gerilemesine rağmen, geçtiğimiz Ocak ayındaki orana göre neredeyse iki kat yüksek.


Bitcoin Ağı 2018 Yılı Hashrate’i

Coin Dance istatistiklerine ve basın saatine göre, Bitcoin Cash yerine Bitcoin ağında madencilik yapmak %2.70 daha kazançlı. Bunun yanı sıra, Coinwarz verilerine göre ise BCH ağı basın saati itibariyle Bitcoin en kazançlı beşinci  blockchain ağı konumunda iken, Bitcoin Cash bu konuda üçüncülüğü elde etmiş durumda. SHA-256 tabanlı ağların hashrate’i özellikle Kasım ayının ortalarında yaşanan Bitcoin Cash ağ bölünmesi ve hard fork’u sonrası sert bir düşüşe geçtiğinden beri, Bitcoin Cash’in hashrate’i çok daha iyi bir tablo çizmekte. Örnek vermek gerekirse, Bitcoin Cash’in hashrate’i 2018 yılının büyük bir çoğunluğunda ortalama olarak 4-5 EH/s’lik bir orana sahipti.


2018 Yılında Bitcoin ve Bitcoin Cash’in Madencilik Ortalamaları isimli makale Ali Emre KONAKÇI tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2018 Yılında Bitcoin ve Bitcoin Cash’in Madencilik Ortalamaları - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Binance, Bitcoin SV’yi Borsadan Çıkardı! EOS’da 1 Haziran Heyecanı Bahisler açıldı: Bitcoin 100.000 dolar olabilir mi? Nasdaq Bilgi Aktarımını Güvenli Hale Getirecek Yeni Bir Blockchain Patenti Aldı 3.100 dolar Bitcoin’in gerçek dip seviyesi miydi? Analist görüşleri ne yönde? Geçmişi inceleyen yatırımcıdan trilyon dolarlık Bitcoin öngörüsü

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır