Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2017 Kasım ayında ralliye başlayan Bitcoin, Ripple ve Litecoin, 2018 Kasım ayında aynı performansı sergileyebilir mi?

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2017 Kasım ayında ralliye başlayan Bitcoin, Ripple ve Litecoin, 2018 Kasım ayında aynı performansı sergileyebilir mi?
2017 Kasım ayında ralliye başlayan Bitcoin, Ripple ve Litecoin, 2018 Kasım ayında aynı performansı sergileyebilir mi?

6/6


2/6

Geçen yıl Bitcoin’in en üretken olduğu yıllardan biriydi. 2017’nin Kasım’ında ralliye başlayan Bitcoin, arkasından altcoinleri de sürülemişti. Aşağıdaki tabloda rallinin başladığı seviyeleri gösteren fiyat tablosu var. Bakalım benzer performansı 2018’in Kasım’ında da görebilcek miyiz?

Ralliye başlayan Bitcoin durdurulamaz

Binance CEO’sunun dediği gibi ” Bitcoin rallisi er yada geç başlayacak”, bu gerçek tüm kripto para yatırımcıları tarafından zaten biliniyor ve kabul ediliyor. Geçen yıl Kasım ralliye başlayan Bitcoin market hacmini 800 milyar dolara kadar taşımıştı


12 Kasım 2017’de en iyi 10 şifreleme puanı | Kaynak: CoinMarketCap

Geçen yıl ki manzara ile bu günkü manzara arasında bir hayli fark var. 800 milyar dolarlık market hacmi şu an 200 milyar seviyelerinde. Bir çok ICO tokeni neredeyse değerinin %95’ni kaybetti. Eski kripto paralarda da durum pek farklı değil. Altcoinler ile kıyasladığında BTC’nin daha istikrarlı bir fiyat görünümüne sahip olduğu ortada. 2018 bütün bir yıl olarak kripto paralar için kış mevsimi yaşadı desek yeridir.


Bitcoin rallisinde ne oldu?Geçen yıl bu saatlerde Bitcoin 7200 Dolalardan işlem görüyordu. 15 kasımda 5975 dolara geriledi. Bu fiyat rallinin başlamadan önce gördüğü en düşük fiyattı. Çok değil sadace 1 ay 4 gün süren rallide BTC tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 19.655 doları gördü. Sadece 12 Kasım ve 17 Aralık tarihleri arasındaki artış oranı % 228.9 oldu.

Kripto paraların doğası gereği fiyatlar çok çabuk yükseliyor, fiyatı destekleyen haberler Bitcoin’in zirve yapmasına neden oldu. Bugün Bitcoin’in fiyatı 6400 ile 6500 dolar gibi dar bir bantta sıkışmış durumda.


Bitcoin Cash rallisinde ne oldu?

Aynı durum Bitcoin Cash içinde geçerliydi, sadece 10 Kasım ve 21 Aralık tarihleri arasında BCH fiyatı 758 dolardan 3.636 dolara çıktı. 11 günlük fiyat artışı % 379.6 bu fiyat artışı BCH’nin popüler olmasına katkı sağladı.


XRP rekor üstüne rekor kırdıXRP yüzdelik artış bakımından adeta rokete bağladı. CNBC Fast Money proğramında XRP nasıl satın alınır haberleri yapılıp fiyat pompalandı. 8 Aralık ve 4 Ocak tarihleri arasında, yani sadece 27 günde artış oranı %1391.803 oldu. XRP 0.24 dolardan, 3.63 dolara yükseldi.


Ethereum 1344 doları gördüEthereum fiyatındaki dalgalanma da diğer Altcoinlerden farklı değildi. 14 Kasımda başlayan ralli, Ocak ayında yeni ETH zirveleri gösterdi. ETH fiyatı 2 aydan kısa bir sürede 300 dolardan 1344 dolara kadar yükseldi. artış oranı %348 oldu.

Litecoin %500 den fazla kazandırdıLitecoin ise sadece 10 Kasım 19 Aralık tarihleri arasında 60 Dolardan 364 dolara yükseldi. artış oranı %506.667 oldu.


Hiç kimse kripto paranın geleceği hakkında tam ve gerçekçi bir hüküm veremez. Ancak geçen süre zarfında, Bitcoin ve altcoinlere inancın geliştiğini kimse inkar edemez. Bu gerçek ülkeler içinde geçerli, daha önce toptan yok etme politikaları yerine daha şeffaf düzenlemeler yapılıyor. Sektörün öldürülmemesi doğrudan ülke regülatöreleri tarafından isteniyor. Dahası kurumsal yatırımcılar hiç olmadıkları kadar piyasaya yakınlar. Dünyanın en büyük klasik borsaları, Bitcoin vadeli işlemler başlığında ticarete almaya hazırlanıyor.

Piyasa aslında her zamankinden daha inandırıcı, blockchain teknolojisinin kabulü tamamen sindirildi. Bu gerçekler ışığında bakıldığında ralliye başlayan Bitcoin nerede soluklanır bilemeyiz.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2017 Kasım ayında ralliye başlayan Bitcoin, Ripple ve Litecoin, 2018 Kasım ayında aynı performansı sergileyebilir mi? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin fiyatı için bu saatlere dikkat! Ripple 1000 borsa barajını aştı! Bitcoin’den Beklenen Atak Gerçekleşti Whatsapp Endonezya’da Dijital Ödemeleri Başlatmaya Hazırlanıyor Venezuela’nın Kripto Parası Petro Aslında Dash’in ‘Kopyası’ Olabilir Bu Grafiklere Göre EOS Fiyatı ‘Tehlikeli’ Seviyeleri Test Edebilir

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır