Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

En İyi 5 Ethereum Cüzdanı 2018

Ana Sayfa » GÜNCEL » En İyi 5 Ethereum Cüzdanı 2018
En İyi 5 Ethereum Cüzdanı 2018

© Reuters.  En İyi 5 Ethereum Cüzdanı 2018© Reuters. En İyi 5 Ethereum Cüzdanı 2018

Ethereum, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler yoluyla merkezi olmayan uygulamaları çalıştırmasına izin veren, blockchain teknolojisine dayalı bir platformdur.

Öte yandan, Ethereum olarak anılan Ether, alelade bir dijital para biriminin ötesinde. Ethereum, ağındaki dApps (merkezi olmayan uygulamalar) için bir nevi “dijital yakıt”tır.

Fiziksel cüzdanlar, para birimlerini feshetmek gibi, kripto para birimlerini göndermek, almak ve saklamak için kripto para birimi cüzdanlarına ihtiyaç duyulur. Çoğu kripto paranın resmi cüzdanı vardır ve ayrıca bazı üçüncü parti geliştiriciler, birden fazla kriptolu koda sahip olan kripto para cüzdanları oluşturmuşlardır.

Kripto Para Cüzdanı Çeşitleri

Çevrimiçi Cüzdan / Web Cüzdanı Bunlar, bir web tarayıcısıyla İnternet üzerinden erişilebilen cüzdanlardır. Bu cüzdanlar kripto para alanında yeni olanlar için kurulum ve kullanım yönüyle basit, ancak saldırılara karşı diğer cüzdanlardan daha savunmasızdır.

Mobil Cüzdan – Mobil cüzdanlar, kripto paraları tutmak için tasarlanmış mobil yazılım uygulamalarıdır. Genellikle Android ve iOS işletim sistemlerini çalıştıran cihazlarla çalışmak için geliştirilmişlerdir. Bu cüzdanlar, özellikle “hareket halindeyken”, kripto para birimi işlemlerini oldukça kolaylaştırır.

Masaüstü Cüzdan – Kişisel bilgisayarlar için tam kontrollü cüzdan uygulamaları. Bu, bir dereceye kadar yukarıda bahsedilen diğer iki türden daha güvenli kabul edilir (web ve mobil cüzdanlar). Bu cüzdanlar çevrimdışı özel anahtarlar oluştursa da, hesabınızdaki bakiyeyi (eğer varsa) görüntülemek için yazılımın güncellenmesi gerektiğinden internet’e bağlanmak gerekir.

Donanım Cüzdanları – Hardware cüzdanlar, günlük kullanım için gerek duymadığınız büyük kripto paralarınızı saklamak için harika olan özel dijital cihazlardır. Tabii ki, günlük kullanım için de kullanabilirsiniz, hepsi tamamiyle sizin kontrolünüzdedir. Bu cüzdanlar saklanan kripto para birimleri için , diğer tüm cüzdan türlerinden daha çok fazla güvenlik sağlar.

Kağıt Cüzdanlar – Bu cüzdan türü de çok güvenlidir. M-cüzdanlara erişmek için gerekli olan cüzdan adresleri ve özel anahtarlar bir kağıda yazdırılır. Bu tür bir cüzdan, kullanıcı dostu değildir çünkü kripto para göndermek ve almak için kendi arayüzleri haliyle yoktur. Bazı işlemler yapmanız gerekiyorsa, paranıza erişmek için Mobil, Masaüstü veya Donanım cüzdanının yardımına ihtiyacınız olacaktır. Kağıda basılan şifrelemeyi QR kod yardımıyla cüzdanınıza aktarabilirsiniz.

ERC20 Token Uyumlu Cüzdanlar

ERC, Ethereum İsteği anlamına gelir; Ethereum ağında iyileştirmeler önermek için resmi bir protokoldür. ERC20, bir tokenın kabul edilmesi ve “ERC20 tokenları” olarak adlandırılması için yerine getirilmesi gereken bir takım kuralları tanımlar.

ERC20 token cüzdanları, yukarıda tanımlanan kurallar dizisine uyum sağlayan tokenları saklayan cüzdanlardır. Bu belirteçler Ethereum Blok zinciri üzerinde çalışır ve cüzdan adresleri hemen hemen Ether adrelerininkine benzerdir.

Ledger Wallet

Donanım cüzdanlarıyla ilgili en iyi şey, özellikle de Ledger Cüzdanı, cihaz içinde cüzdan adresi ve ilişkili mnemonik ifade / özel anahtar oluşumunu koruyor.

Ledger Cüzdan cihazındaki şifreleme, kullanıcının şifreli bilgisayarlarını kaybetme riski olmadan bilgisayar korsanlığı sistemlerinde kullanılabileceği kadar sağlamdır.

Ledger Cüzdan’ın ana avantajı, özel anahtarlarınızı kontrol etmenizdir. Ancak, hiyerarşik belirleyici bir cüzdan değildir. Çoklu imza seçeneğine ve 2 Faktör Kimlik Doğrulaması’na da sahip değildir.

Trezor Wallet

Ledger 1 gibi yaygın olarak kullanılan başka bir donanım cüzdan da Trezor’dur. Ayrıca ilk üretilen donanım cüzdandır. İlk olarak Bitcoin için üretilen Trezor, Ethereum & ERC20 tokenlerini ve diğer alternatif kripto paraları tutmak için sürekli güncellemeler getiriyor.

Oldukça şık ve kolayca taşınabiliyor. Ancak, üzerinde ne kadar kripto paranız olduğuna bağlı olarak, Trezor Cüzdanınızı güvenli bir yerde saklamanız en iyisi.

Trezor, Ledger ile aynı prensipte çalışır. Özel anahtarlarınız güvenceye alınır ve trezorunuzu kaybettiyseniz, her zaman yeni bir tane satın alabilir ve “seed” yani tohum denilen, rastgele üretilmiş güvenlik anahtarınızı girerek, kriptolarınıza ulaşabilirsiniz.

Trezor da Ledger gibi özel anahtarlarınızı kontrol etmenizi sağlar. Ledger’den farklı olarak, Trezor 2-Faktör-Kimlik Doğrulama seçeneğine sahiptir.

MyEtherWallet (MEW)

MyEtherWallet, insanların Ethereum tokenları oluşturmasına, göndermesine ve almasına olanak tanıyan bir platformdur. Bu platform, size özel anahtarlarınız üzerinde tam kontrol yetkisi sağlar. Başka bir deyişle, diğer kripto para cüzdanlarındaki tokenlarınızı kurtarmak için gereken tüm yetkiye sahip olursunuz.

MEW platformunda bir Ethereum Cüzdanı oluşturursanız, güvenli bir parola ile korumanız gereken bir genel ve bir özel anahtara sahip olursunuz (public-private key). Ayrıca, tokenlarınıza erişmenizi sağlayacak bir sonraki kullanım için de anahtar çifti dosyasını indirebilirsiniz.

MEW ile ilgili dikkat çekici bir özellik ise Ledger ve Trezor donanım cüzdanlarıyla uyumlu çalışması. İki cihazdan herhangi birini PC’nize takarak paranızı MyEtherWallet web arayüzünden kontrol edebilirsiniz.

MEW, çok çeşitli ERC20 tokenlarını desteklediği için ICO’lar için en iyi seçeneklerden biridir.

Exodus

Exodus Kripto Para cüzdanı, masaüstü için açık kaynaklı bir cüzdan uygulamasıdır. App gayt güzel ve kullanımı kolay bir arayüze sahip.

Cüzdan sadece Ethereum’u değil, aynı zamanda birçok kripto parayı da destekliyor. Bu cüzdan ayrıca, özel anahtarların görülebildiği ve saklanabileceği şekilde kripto para biriminizi tam olarak kontrol etmenize olanak sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar diğer kripto para cüzdanlarından bile kripto paralarına erişebiliyorlar.

Exodus’u kullanarak, özel anahtarlarınızı kontrol edersiniz. Exodus’da şuan için 2-Faktör-Kimlik Doğrulaması bulunmuyor. Yakın zamanda 2FA doğrulaması da eklenecek olan Exodus cüzdan, çoklu imza seçeneği olmayan, hiyerarşik deterministik bir cüzdandır.

Exodus’u indirmek için buraya tıklayın.

Metamask

Metamask, masaüstü / tarayıcı uyumlu bir cüzdandır. Chrome ve Firefox tarayıcıları için bir uzantıdır. Kullanımı kolay arayüzü sayesinde, kullanıcıların testnet ve main network arasında geçiş yapmasını kolaylaştırır.

Özel anahtarlar, yüklü olduğu aygıtta depolanır ve her zaman dışarı aktarılabilir. Metamask mükemmel bir seçenektir, ancak bunun web tabanlı bir cüzdan olduğunu ve web tabanlı cüzdanlar olarak fonunuzun saldırıları kesmede risk altında olduğunu unutmamanız önemlidir.

.

Dikkat Edin

Kullandığınız cüzdan ne olursa olsun, özel anahtarlarınızı veya şifrelerinizekötü niyetli kişilerin erişimini engellemek sizin sorumluluğunuzdadır. Gizli anahtarlarınıza erişimi olan herkes, şifrelerinizin kontrolünü ele geçirebilir.

Bu nedenle, hesaplarınızı her zaman güvende tutmanız, 2FA’yı etkinleştirmeniz ve alan adlarını tekrar tekrar kontrol etmeniz oldukça önemlidir.

En İyi 5 Ethereum Cüzdanı 2018 isimli makale ilk olarak CoinAdam sitesinde yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

En İyi 5 Ethereum Cüzdanı 2018 - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

İngiltere’de Kripto Para Girişimlerine Rekor Yatırım RBC analistleri: Facebook’un kripto parası, tarihi bir girişim olabilir İspanya’daki Kripto Para Sahipleri Gelir Beyanı Vermek Zorunda Kalabilirler Ripple CEO’su Bitcoin’i Savundu: “Bitcoin Asla Sıfıra Düşmeyecek.” Bitcoin 3.500 Doları Görmeye Yakın, Destek Seviyesi Endişesi Sona Eriyor 22 Yıllık Wall Street Uzmanı Açıkladı ‘ Bitcoin Henüz Dibi Görmedi ‘

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır